Chiar daca vine vara si scoala este gata, Afterschool Adventures ofera copiilor program pentru Scoala de vara. Sunt bineveniti si copii de 5 ani precum si cei care urmeaza sa inceapa scoala din septembrie.

Care sunt costurile?

890 lei abonamentul lunar + 20 lei/zi masa (mic dejun, pranz, gustare, fructe)
400 lei pe saptamana (cu masa inclusa)
90 lei/zi (cu masa inclusa)

In masura in care va fi posibil, ne dorim sa facem si deplasari pline de aventura si de cunoastere in diverse locatii din oras sau din apropiere.

? strada Emil Zola, nr. 17-19, Timișoara
? tel: 0728.708.712
? contact@afterschool-adventures.ro
Ordinea in care se vor desfasura poate varia in functie de vremea de afara, de organizarea la grupa, de disponibilitatea materialelor didactice

In curtea noastra mare si primitoare, cu loc de joaca, vom desfasura diverse activitati pe parcursul verii, cu tematici diferite:

SaptamanaTematica

img

28 iunie - 2 iulieSa ne bucuram de vacanta !
(nu se fac teme)
12 - 16 iulieAlimentatie sanatoasa
( iesire la Livada Banateana)
05 - 09 iulieCodul bunelor maniere
( iesire in parc Chisoda, Parcul Copiilor, etc.)
19 - 23 iulieSporturi
(iesim cu bicicletele/trotinete in parc, la stadion, Herneacova)
26 - 30 iulieGhid de supravietuire in natura
(miniexcursie la Bazos)
02 - 06 augustSanatate emotionala
(iesire in parc)
09 - 13 augustApa - element vital
(plimbare cu vaporasul, activitati distractiv-educative cu/despre apa )
16 - 20 august Jurnal de lectura (iesire la Muzeul Satului Banatean)
23 - 27 augustPersonalitati care au influentat lumea
(vizita la Palatul Baroc - muzeul de arta)
30 august - 3 septembrieLumea cinematografului
(iesim la Cinema City la un film)
06 - 10 septembrieLa revedere, vacanta !
(nu se fac teme)


Saptamana aceasta, copiii au dezbatut tema alimentatiei sanatoase. Asa ca ne-am conversat despre mancarea preferata, despre fructe si legume, despre piramida alimentelor si astfel ne-am exersat exprimarea, ne-am verificat cunostintele despre alimentatie si despre formarea deprinderilor sanatoase. Printre planse si discutii, intruna din zile am savurat o salata de fructe iar in alta zi ne-am bucurat impreuna de un pepene mare, rosu si racoritor.


Am avut o saptamana torida, dar asta nu ne-a impiedicat sa ne bucuram de soare, de vara si mai ales de apa. Aventurierii nostrii au invatat saptamana ceasta cat de importanta este apa, rolul ei esential in viata noastra. Cum altfel sa invatam mai bine decat prin joc, prin experiente minunate impreuna, prin culoare si gust de inghetat si bucurie.


Pentru ca aventurierii nostrii sunt la varsta la care isi formeaza si ei micul lor cerc social, e important sa constientizeze respectul si sa aibe interactiuni pozitive cu cei din jur. In aceasta directie, am povestit noi despre puterea lui “te rog” si “multumesc”, despre rolul bunelor maniere, despre crearea unei stari de bine in jurul nostru si am invatat sa tinem cont de sentimentele celorlalti, sa ne respectam si sa ne comportam politicos.


Daca saptamana aceasta a fost vorba despre natura, ne-am bucurat din plin de ea. Am incurajat copiii sa descopere natura si am acordat importanta activitatilor in echipa. In natura ne intarim simturile, zgomotele ne fac mai atenti, plantele, copacii, pietrele, apa, jocul afara – toate ne-au dat energie si ne-au activat multisenzorial. Ne-am bucurat impreuna de miscare si de frumos.


Fara indoiala, tehnologia ocupa tot mai mult loc in ceea ce facem. Zilele acestea, noi am ales sa ne ocupam cea mai mare parte a timpului cu carti si am dedicat timp lecturii, personajelor si actiunilor din lumi imaginare. Ne-am insusit notiuni si sentimente morale, am descris, am povestit, ne-am identificat cu personajele si am descoperit consecinte ale unor fapte si atitudini. Complementar, una dintre provocari a fost “pasaportul de pirat” in care copii au inregistrat detalii ( de data aceasta reale) despre ce le place la scoala, despre familie si la ce ar dori sa devina mai buni.


A fost o saptamana plina de miscare, de informatii noi, de gustari sanatoase si momente frumoase. Ne-am plimbat si pe jos si cu tramvaiul, am participat la un workshop interesant, am invatat despre sporturi si ne-am intrecut in competitii sportive de tot felul. Va asteptam si in zilele urmatoare cu noi aventuri.